Tessa Vermeulen

Mijn naam is Tessa Vermeulen, geboren in 1998. Sinds 2022 ben ik bij Milo werkzaam als behandelaar KLIN© in Schijndel.

Ik vind het bijzonder om te zien dat door plezier te maken en ondersteunde communicatie in te zetten, je de communicatieve ontwikkeling van kinderen kunt stimuleren. Op deze manier draag je bij aan hun groei en ontwikkeling.

Na het afronden van mijn mbo-niveau 4 diploma 'Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg', koos ik ervoor om verder te studeren aan het hbo. In 2021 behaalde ik mijn diploma voor de opleiding: Bachelor of Social Work. Tijdens mijn opleidingen heb ik vooral gewerkt met kinderen en jongeren die moeite hebben met communiceren of een verstandelijke beperking hebben. Hierbij kwam ik in aanraking met verschillende vormen van ondersteunde communicatie (OC). Het fascineert me hoe ondersteunde communicatie mensen met beperkingen nieuwe manieren biedt om te communiceren.

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat mijn interesse vooral ligt bij het helpen van kinderen en jongeren bij hun communicatieve ontwikkeling. Samen met het team, de kinderen en hun netwerk op zoek gaan naar de beste aanpak voor het kind en werken aan doelen zie ik als een boeiende uitdaging.