Stijn Deckers

Mijn naam is Stijn Deckers, geboren in 1987. Na mijn master Orthopedagogiek (Radboud Universiteit) en Research Master Gedragswetenschap heb ik zes jaar gewerkt als docent-onderzoeker aan de Fontys Paramedische Hogeschool, met name voor de opleiding Logopedie. Niet alleen met de focus op ondersteunde communicatie (OC) maar ook op het thema ‘interprofessioneel samenwerken’. En ik heb onder meer een post-hbo cursus Ondersteunde Communicatie ontwikkeld en gegeven aan een breed scala van ouders en professionals. Sinds oktober 2017 ben ik als manager expertise en innovatie en als lid van het managementteam verbonden aan Milo.

Als hoofdonderzoeker van het RAAK PRO project ‘Praten kan ik niet…, maar communiceren wil ik wel!‘, was ik volledig gericht op ondersteunde communicatie, het Communicatie Competentie Profiel (CCP), hetsociaal netwerk, assessment enzovoorts. Op een deel van dit project ben ik op 29 juni 2017 gepromoveerd, specifiek op de vroege taal en communicatieve ontwikkeling van kinderen met Downsyndroom.

Mijn interesse en passie voor ondersteunde communicatie is gewekt bij Stichting Wigwam (vakanties voor kinderen met een beperking). Communicatie was altijd een struikelblok en ouders wisten (te) vaak niet hoe hiermee om te gaan: een reden om daar communicatieweekenden op te zetten.