Mariëtte Weinans

Mijn naam is Mariëtte Weinans, geboren in 1965. Sinds 2020 ben ik werkzaam als Behandelcoördinator bij Milo, regio West.

Samen inzicht krijgen in hoe communicatie zich in gedrag ontwikkelt bij het kind en hierbij de best passende toegang zoeken. Samen met het hele netwerk rondom kind en gezin; dat is de uitdaging!

Na mijn studie Orthopedagogiek ben ik in 1991 gaan werken in de kinderrevalidatie. Eerst in Beatrixoord (Haren), daarna in de Trappenberg (Huizen)/Merem (Hilversum). Met veel interesse ben ik hier samen met verschillende behandelaren rondom kind en gezin aan de slag gegaan om (praktische) oplossingen te bedenken op een manier die bij hen past.

Daar waar de ontwikkeling van een kind niet vanzelfsprekend verloopt, roept dit vaak een variatie aan gevoelens bij de ouder op. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om samen met ouders en behandelaren de ontwikkeling van een kind in kaart te brengen en complexe problematiek begrijpelijk en hanteerbaar te maken om zo met elkaar vooruit te kunnen.

Communicatie is voor mij iedere dag de basis van waaruit ik met anderen contact heb. Luisteren naar wat anderen te vertellen hebben en duidelijk maken wat ik bedoel. Hoe belangrijk is het voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen spreken om zich óók duidelijk te maken en zich begrepen te voelen.

Bij Milo vind ik alles wat mij in mijn werk voor kind en ouders energie geeft. Samen inzicht krijgen in hoe communicatie zich in gedrag ontwikkelt bij het kind en hierbij de best passende toegang zoeken. Samen met het hele netwerk rondom kind en gezin; dat is de uitdaging!