Lara Hoogenbosch

Mijn naam is Lara Hoogenbosch, geboren in 1996. In september 2020 ben ik als behandelcoördinator gestart bij Milo. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd en heb me tijdens mijn master gespecialiseerd in de richtingen ‘Beperkingen en Handicaps’ en ‘Diversities in Youth Care’.

Door samen te werken met iedereen die het kind goed kent en samen stappen te zetten, hoop ik het kind te helpen zich gemakkelijker te uiten en beter begrepen te worden.

Gedurende mijn studie was ik vrijwilliger tijdens activiteitenweken voor onder andere kinderen met een communicatief meervoudige beperking. Ik merkte wat een plezier we samen hadden als we activiteiten ondernamen, maar ook hoe frustrerend het kon zijn als we elkaar niet begrepen. Aangezien ik deze kinderen heel graag wilde helpen, verdiepte ik mij tijdens mijn master in de wereld van de Ondersteunde Communicatie. Ik deed onderzoek naar coaching van de omgeving van cliënten met een communicatief meervoudige beperking en liep gedurende een jaar stage bij Stichting Milo.

Door samen te werken met iedereen die het kind goed kent en samen te zoeken naar stappen die op verschillende vlakken gezet kunnen worden, hoop ik ervoor te kunnen zorgen dat het kind zich gemakkelijker kan uiten en beter begrepen wordt. Vervolgens vind ik het belangrijk dat we ervoor zorgen dat het kind (mede) dankzij én met zijn of haar omgeving kan blijven groeien. Dit maakt dat ik zo geniet van mijn werk!