Katja Maassen

Mijn naam is Katja Maassen, geboren in 1996. In maart 2021 heb ik mijn master Education and Child Studies afgerond met de specialisatie Orthopedagogiek.

Ik vind het belangrijk dat een kind zich kan uiten en begrepen wordt door zijn of haar omgeving en op die manier een zo optimaal mogelijke ontwikkeling doormaakt.

Ik heb altijd al met veel liefde met kinderen gewerkt. Zo ben ik gedurende mijn opleiding, ongeveer vier jaar lang, zorgverlener geweest voor verschillende kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Tijdens mijn masterstage van tien maanden kwam ik in aanraking met leerlingen met een communicatief meervoudige beperking (CMB). Hier leerde ik hoeveel baat deze doelgroep heeft bij ondersteunde communicatie (OC) en leerde bijvoorbeeld ook Nederlands met gebaren.
Door mijn passie om deze doelgroep en hun netwerk te helpen en te ondersteunen, kwam ik terecht bij Milo.

Het kan voor een kind enorm frustrerend zijn als het niet wordt begrepen. Deze frustratie kan van negatieve invloed zijn op hoe het kind in zijn of haar vel zit. Ik vind het belangrijk dat een kind zich kan uiten en begrepen wordt door zijn of haar omgeving en op die manier een zo optimaal mogelijke ontwikkeling doormaakt. Hier kunnen we samen met Milo voor zorgen!