Hanneke van Bakel

Ik ben Hanneke, en ik werk als trainer, ontwikkelaar en behandelaar ondersteunde communicatie bij Milo. Ik heb een pedagogische achtergrond en ben in 2015 bij Milo komen werken in het KLIN©-Atelier te Schijndel. Hier maakte ik kennis met ondersteunde communicatie (OC) en leerde meteen mijn kennis toe te passen in de praktijk en te zoeken naar mogelijkheden.

Verschillende werkvormen en een hoop humor zorgen voor een interactieve manier van kennisoverdracht. Ik sta nog met mijn voeten in de klei en kan daarom veel praktijkvoorbeelden meenemen in de trainingen!

Ik zet mijn brede kennis van communicatie ondersteunende hulpmiddelen in om Behandelaren Ondersteunde Communicatie binnen Milo te ondersteunen met het het ontwikkelen en geven van trainingen. In 2018 heb ik de opleiding tot 'Professioneel Trainer' bij ICM afgerond. Aanvullend heb ik de opleiding "Intensieve Pedagogische Thuisbegeleiding" in 2020 behaald aan de Fontys. Ik hou mijn kennis actueel door de laatste ontwikkelingen, trainingen en cursussen te volgen. Ik geef lezingen, webinars, gastcolleges bij o.a. Fontys en ben regelmatig spreker op verschillende congressen. 

Ik ben vanuit Milo betrokken bij Deelkracht en draag zo mijn steentje bij aan het toegankelijk maken van de samenleving voor mensen met een zintuiglijke beperking. Naast mijn werk voor Milo was ik ook bestuurslid bij ISAAC-NF en ben ik actief op mijn eigen YouTube-kanaal ‘Liboe’.