Bianca Gurian

Mijn naam is Bianca Gurian-Smeets, geboren in 1974. Sinds 2017 werk ik bij Milo als Behandelcoördinator. Ik heb orthopedagogiek gestudeerd in Nijmegen met als specialisatie ‘gezin en gedrag’.

Om samen op zoek te gaan naar passende communicatievormen zodat de persoon kan worden begrepen in zijn of haar communicatie en er écht bij hoort en ook écht mee kan doen in onze samenleving. Hier ligt mijn hart, mijn gedrevenheid, mijn passie!

Daarna heb ik vele jaren gewerkt in de zorg voor kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Dit heb ik gedaan als orthopedagoog-generalist waarvan 13 jaar bij Radar, onder meer bij een kinderbehandelcentrum en bij ambulante gezinsbehandeling. Naast mijn werkzaamheden bij Milo verzorg ik ook scholing aan ouders en professionals.

Elke keer opnieuw zet ik mijn expertise en persoonlijke ervaring, als moeder van een zoon die niet kan praten, in om samen met de persoon, de ouders en andere betrokkenen op zoek te gaan naar de mogelijkheden van leren en ontwikkelen bij de persoon.
Om samen op zoek te gaan naar passende communicatievormen zodat de persoon kan worden begrepen in zijn of haar communicatie en er écht bij hoort en ook écht mee kan doen in onze samenleving. Een zeer boeiende maar bovenal uitdagende zoektocht. Hier ligt mijn hart, mijn gedrevenheid, mijn passie!