Baukje Bosma

Mijn naam is Baukje Bosma, geboren in 1977. Sinds 2014 ben ik aan Milo verbonden, eerst als Behandelaar Ondersteunde Communicatie. Hierdoor heb ik onder andere ervaring opgedaan met verschillende soorten spraakcomputers. Sinds 2017 ben ik Behandelcoördinator in regio Noord.

Ik vind het een mooie uitdaging om voor ieder kind een passende vorm van communicatieondersteuning te vinden en te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Tijdens mijn studie Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mij gespecialiseerd in de Nederlandse Gebarentaal. Na mijn afstuderen in 2001 heb ik veel werkervaring opgedaan met dove cliënten, in tolkwerk en begeleiding. Ook heb ik als linguïst meegewerkt aan gebarentaalonderzoek naar de taalverwerving van jonge dove kinderen.

In 2014 rondde ik de opleiding Logopedie af aan de Hanzehogeschool Groningen. Vervolgens heb ik een aantal jaren als logopedist op een kinderdagcentrum gewerkt met kinderen met een meervoudige beperking. Daar heb ik ervaring opgedaan met verschillende vormen van ondersteunde communicatie en kwam ik in aanraking met Milo.

Ik vind het een mooie uitdaging om voor ieder kind een passende vorm van communicatieondersteuning te vinden en te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het geeft mij erg veel voldoening om getuige te mogen zijn van stappen in communicatieve ontwikkeling en ouders/begeleiders bij dit proces te ondersteunen.

Baukje met een cliënt