Astrid Vaassen

Mijn naam is Astrid Vaassen, geboren in 1971. Ik heb vanaf 1993 gewerkt als fysiotherapeut en ik heb me vrij snel gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Ik ben sinds 2021 verbonden aan Milo en sinds november 2023 ben ik vast in dienst als Vakspecialist en Fysiotherapeut KLIN© Susteren en Behandelaar Ondersteunde Communicatie (OC) Ambulant. 

Ik zie het als een uitdaging om samen met mijn collega's manieren te vinden waarop kinderen kunnen leren communiceren met hun omgeving, zodat hun autonomie wordt vergroot en ze meer regie over hun leven krijgen.

Mijn expertise richt zich voornamelijk op de zorg voor kinderen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel, stofwisselingsziekten, autisme en diverse andere neurologische aandoeningen. De afgelopen tien jaar heb ik mijn vak uitgeoefend binnen speciaal onderwijs, ontwikkelingsgroepen en een kinderdagcentrum. Mijn kennismaking met Milo dateert van enkele jaren terug, via de kinderen die ik behandelde. De aanpak van Milo maakte indruk op me vanwege de waarde die het toevoegt aan de communicatie tussen kinderen en hun omgeving.

Binnen de (kinder)fysiotherapie is communicatie een cruciaal onderdeel van de behandeling, en voor veel kinderen is motoriek een middel om te communiceren. De holistische benadering van Milo sluit goed aan bij mijn eigen werkwijze en spreekt me daarom bijzonder aan.