Peia Prawiro-Atmodjo - Puts MA Spreker

Wie, wat, waar, wanneer en hoe: wat we onszelf moeten afvragen bij het begeleiden van communicatiepartners van kinderen met hightech communicatie ondersteunende hulpmiddelen 

Het inzetten van evidence-based interventies in de praktijk kan samengaan met lastige keuzes. Het gebruiken van een bestaande interventie zoals deze oorspronkelijk bedoeld was kan niet altijd. Maar een interventie aanpassen kan ook niet zomaar, omdat je kunt kwijtraken wat de interventie effectief maakte. Weten wat er kan en wat werkt is dus niet genoeg. 

In haar presentatie gaat Peia in op de vragen die we onszelf moeten stellen bij het begeleiden van communicatiepartners van kinderen met een hoogtechnologisch communicatie ondersteunend hulpmiddel. Peia deelt inzichten uit haar onderzoek naar effectieve interventies voor communicatiepartners van kinderen met communicatief meervoudige beperkingen. 

Over Peia Prawiro-Atmodjo - Puts MA

Peia is senior onderzoeker bij Koninklijke Kentalis. Van huis uit is ze taal- en spraakpatholoog met een verdieping in taal- en spraaktechnologie. In haar promotieonderzoek brengt zij de komende jaren in kaart op welke wijzen communicatiepartners van kinderen met communicatief meervoudige beperkingen (CMB) en een hoogtechnologisch communicatie ondersteunend hulpmiddel geholpen kunnen worden bij de implementatie van het hulpmiddel. Haar onderzoek gaat in op de competenties die communicatiepartners nodig hebben en hoe zij zich deze competenties eigen kunnen maken, kunnen toepassen en kunnen behouden in de praktijk.

Het symposium