Drs. Johannes (Han) Dommers Spreker

Zijn wij als Nederland in de toegang tot hulpmiddelen voor het ondersteunen van communicatie ook een TeamNL? 

Tijdens zijn presentatie zal Han uitleggen hoe Nederland het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap uitvoert. Hij zal specifiek ingaan op de toegang tot communicatie ondersteunende hulpmiddelen voor mensen met meervoudige communicatieve beperkingen en hun communicatiepartners.

Over drs. Johannes (Han) Dommers

Drs. Johannes (Han) Dommers is manager van het faculteitsbureau Gezondheid, Voeding en Sport van De Haagse Hogeschool. Na zijn studie Bestuurskunde met als specialisatie internationale betrekkingen aan de Universiteit Twente begon hij zijn loopbaan bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van 1994 tot 1998 was hij Gezondheidsattaché voor Nederland bij de Europese Unie. Vervolgens heeft hij verschillende managementposities bekleed bij de rijksoverheid en Nuffic. 

Han onderzoekt hoe Nederland het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap uitvoert. Het gaat specifiek om de toegang tot communicatiehulpmiddelen voor mensen met communicatief meervoudige beperkingen en hun communicatiepartners. 

Het symposium