Naar de kinderboerderij met KLIN© Schijndel

Als startactiviteit van het anker 'Kijk eens wat een kleintje' zijn de kinderen van KLIN© Schijndel samen met hun familie en behandelaren naar de kinderboerderij geweest. Het was een dag vol nieuwe ervaringen en plezier!

Bij aankomst werden de kinderen verwelkomd door alle behandelaren en kinderen van de groep. Op een overzicht zagen ze waar ze allemaal naartoe zouden gaan. De eerste stop was bij het varken, dat lekker in de modder lag. De kinderen maakten zelf modder en hielpen het varken weer schoon te maken. 

Daarna gingen ze naar de geiten, waar ze de geiten mochten aaien en borstelen. Voor sommige kinderen was dit in het begin nog spannend, maar al snel vonden ze het leuk. Vervolgens bezochten ze de schapen, waar ze brokjes aan mochten voeren en de schapen konden aaien.

Binnen waren de konijnen een grote hit. Samen met hun ouders leerden de kinderen over de konijnen en luisterden ze naar een liedje over deze dieren. Buiten genoten de kinderen van de koeien in de wei, het geluid van de kippen en het aaien van een paard in de stal. Ook de vissen en schildpadden in de vijver trokken veel belangstelling. Natuurlijk 

Natuurlijk voegden we overal ondersteunde communicatie (OC) toe. We hebben veel foto's en filmpjes gemaakt en zullen deze activiteit nog vaak samen met de kinderen herbeleven. Gedurende het anker zullen er verschillende vervolgactiviteiten plaatsvinden. Het was een dag vol nieuwe ervaringen en plezier!

Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij
Op de kinderboerderij