Petra van der Toorn Vrijthoff

Mijn naam is Petra van der Toorn Vrijthoff, geboren in 1969. Ik ben sinds 2022 werkzaam bij Milo als behandelcoördinator regio Zuid.

Wat bij mij altijd voorop staat is het samen op zoek gaan naar positieve ervaringen en stapjes vooruit, hoe klein dan ook.

Na mijn opleiding hbo Jeugdwelzijnswerk heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd in Leiden, met specialisaties verstandelijke beperkingen en opvoedingsproblemen in gezinnen. Sindsdien ben ik met veel enthousiasme werkzaam geweest als orthopedagoog, gedragskundige, bij verschillende organisaties. Organisaties die zorg, ondersteuning, diagnostiek, begeleiding en behandeling bieden aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke, zintuiglijke en of meervoudige beperking.

Wat bij mij altijd voorop staat is het samen op zoek gaan naar positieve ervaringen en stapjes vooruit, hoe klein dan ook. Belangrijk vind ik vooral om te kijken en te zoeken met elkaar naar wat iemand juist wél kan. In alle contacten staat communicatie met de ander, op welke manier dan ook, centraal om een waardevol leven te hebben.
Bij Milo, kan ik samen met de kinderen, ouders, netwerk en collega’s, met ondersteunde communicatie het leven nog een beetje mooier te maken.