Corine van Holten

Mijn naam is Corine van Holten, geboren in 1965. Sinds 2023 ben ik werkzaam voor Milo als behandelaar ondersteunde communicatie (OC). 

Het jezelf begrijpelijk kunnen uiten en het begrijpen van anderen is naar mijn idee een essentieel aspect van het menszijn.

Als ergotherapeut heb ik lange tijd gewerkt met visueel, meervoudig, gehandicapte kinderen en jongeren. Na ruim tien jaar heb ik de overstap gemaakt naar het (speciaal) onderwijs. Hier was ik de laatste jaren als ambulant dienstverlener werkzaam voor o.a. kinderen en jongeren met een ernstige taalontwikkelingsstoornis (TOS), slechthorendheid of doofheid, deels met bijkomende problematieken.

Ik heb me altijd beziggehouden met kinderen en jongeren met verschillende beperkingen. Zoekend naar mogelijkheden die aansluiten bij wat voor het betreffende kind, jongere, belangrijk is, heeft mij altijd erg aangesproken. Het samenwerken met de direct betrokkenen is voor mij hierbij essentieel.

De afgelopen twaalf jaar lag de focus van mijn werk op de communicatie. Ik bleef daarbij de holistische benadering koesteren die ik me als ergotherapeut eigen heb gemaakt. Het jezelf begrijpelijk kunnen uiten en het begrijpen van anderen is naar mijn idee een essentieel aspect van het menszijn. Ook als er sprake is van beperkingen. Ik ben daarom blij dat ik bij Milo als behandelaar mijn bijdrage kan leveren.