Interactief voorlezen met ondersteunde communicatie

tot en met

Hou je van boeken, maar vind je het lastig om tegelijkertijd ondersteunde communicatie (OC) toe te passen tijdens het voorlezen? Ben je op zoek naar creatieve manieren om een verhaal tot leven te brengen? Of vraag je je af hoe je een boek kunt voorlezen aan een kind dat weinig tot geen reactie geeft omdat het niet kan spreken?

Gegevens

Evenementtype:
Training
Begint op:
Eindigt op:
Kosten:
€110 incl. BTW

Voorlezen is een fantastische manier om op een laagdrempelige wijze bezig te zijn met taalontwikkeling en stimulering. Door materialen en ondersteunde communicatie te integreren tijdens het voorlezen, voelen kinderen zich meer betrokken en krijgen ze meer mogelijkheden om deel te nemen en te reageren. 

Het leren van nieuwe woorden, het uiten van een mening, of zelfs het fantaseren over wat er op de volgende bladzijde staat, zijn waardevolle vaardigheden die bijdragen aan de ontwikkeling van geletterdheid. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om ons enthousiasme voor boeken te delen met kinderen die extra stimulans nodig hebben op motorisch, cognitief en taalgebied.

Deze training is wat je zoekt als je:

 • Je een prachtig prentenboek hebt liggen, maar niet weet hoe je het kunt inzetten voor jouw doelgroep.
 • Je de woordenschat van kinderen interactief wilt uitbreiden, zowel in begrip als gebruik.
 • Je wilt weten hoe je ondersteunende communicatiehulpmiddelen kunt integreren tijdens het voorlezen, zonder dat het afleidt van de activiteit.
 • Je de communicatiepartners van het kind wilt trainen in het interactief voorlezen met ondersteunde communicatie bij 'hun' kind.

Belangrijk

Annuleren is mogelijk tot 4 weken voor de training. Bij een latere annulering worden de volledige kosten voor deelname in rekening gebracht. 

 Aanmelden is mogelijk tot 4 weken voor de training. Is de aanmeldtermijn verstreken en wil je toch meedoen aan deze training? Mail naar info@miloacademy.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.  

Het programma

 • Basisprincipes van interactief voorlezen

  We nemen je mee door de basisprincipes van interactief voorlezen, zodat je een stevige basis hebt om op voort te bouwen.

 • Verdiepende tips en kennis

  Hoe kies je een prentenboek, op welke manier koppel je beleving aan het verhaal, welke materialen en ondersteunde communicatie zet je in, en hoe werk je met woordepisodes om de woordenschat stelselmatig uit te breiden?

 • Praktisch aan de slag

  We gaan aan de slag met je eigen prentenboek interactief maken, én hoe je het boek kan voorzien van materialen en ondersteunde communicatie. 

De trainers

Wil je deze training volgen?