Ankergestuurd werken

tot en met

Wil jij leren hoe je de woordenschat van kinderen die niet kunnen praten kunt vergroten door middel van ankergestuurd werken? Wil je hen ondersteunen in hun communicatieve ontwikkeling door aan te sluiten bij hun eigen ervaringen en belevingswereld? Schrijf je dan nu in voor onze trainingsdag, waar je op een interactieve en inspirerende manier kennis en praktische vaardigheden opdoet voor je dagelijkse werk.

Gegevens

Evenementtype:
Training
Begint op:
Eindigt op:
Kosten:
€195 incl. BTW

Bij Milo hebben we jarenlange ervaring in het gebruik van ankergestuurd werken om de actieve woordenschat van niet-sprekende kinderen uit te breiden. Een ankeractiviteit maakt een sterke indruk, die vervolgens wordt versterkt door foto's en video's, en biedt talloze mogelijkheden voor herhaling, verdieping en verrijking in diverse activiteiten.

Tijdens onze training ervaar je zelf hoe het is om een ankeractiviteit te beleven. Vervolgens ga je aan de slag met praktische werkvormen om je ervaring met het anker op verschillende manieren vorm te geven en te gebruiken om de woordenschat uit te breiden.

Deze training is wat je zoekt als je:

 • Je de woordenschat van kinderen wilt vergroten.
 • Je op zoek bent naar een hands-on training, zodat je de nieuwe kennis direct kunt toepassen op je volgende werkdag.
 • Je op zoek bent naar effectieve manieren om ondersteunde communicatie (OC) te integreren in verwerkingsactiviteiten binnen de groep of klas.

Belangrijk

Annuleren is mogelijk tot 4 weken voor de training. Bij een latere annulering worden de volledige kosten voor deelname in rekening gebracht. 

 Aanmelden is mogelijk tot 4 weken voor de training. Is de aanmeldtermijn verstreken en wil je toch meedoen aan deze training? Mail naar info@miloacademy.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.  

Het programma

 • Beleven van een startactiviteit

  We starten de training met het ervaren van een startactiviteit.

 • Basisprincipes van ankergestuurd werken

  We nemen je mee door de basisprincipes van ankergestuurd werken, zodat je een stevige basis hebt om op voort te bouwen.

 • Praktisch aan de slag

  We gaan aan de slag met het maken van een Visual Scene Display (VSD), het opstellen van een woordennetwerk, het voorbereiden en uitwerken van een anker, het creëren van een Pictello-verhaal, en het inzetten van interactief voorlezen.

De trainers

Wil je deze training volgen?